‘Saya tidak pernah mencuci Jeans’

‘Saya tidak pernah mencuci Jeans’

Mengenai usaha untuk menjadikan seluar jeans menjadi sempurna, mencuci atau tidak mencuci telah menjadi persoalan setiap penggemar jeans

Banyak selebriti dunia contoh macam Tommy Hilfiger mendedahkan dia ‘tidak pernah’ mencuci jeansnya.

‘Saya tidak pernah mencuci Levi,’ kata tommy kepada wartawan TMZ. ‘Mereka akan hancur. Saya suka mereka patah.

Dan dia berkata mencuci sepasang seluar jeans setelah setiap kali pakai? ‘Itu sangat gila,’ katanya lagi, yang tidak menyatakan berapa kerap dia mencuci denim label Tommy Hilfiger.

Dia bukan satu-satunya org yang berkongsi pandangan ini. Tahun lalu Anderson Cooper mendedahkan bahawa dia memakai jeans yang sama setiap hari, dia mencuci secara purata hanya empat kali setahun.

Untuk menjaga jeans kita hanya perlu mencuci jeans dalam air sejuk tanpa sabun, dan biarkan jeans kering dan juga boleh mandi bersama jeans lepas tu korang boleh la sidai jeans tu ya. Hahaha. Dalam 6 bulan elok la basuh 2 kali ya, tapi jangan sesekali basuh jeans dengan air panas. Air panas boleh melunturkan warna jeans. Sayang la jeans elok2 nanti keluar warna dia, kesenian seluar hilang macam tu.

Pada tahun 2011, Levis Strauss memperkenalkan jenama denim yang dibasuh dengan tanpa ada air, mereka juga menyeru pelanggan untuk mencuci jeans mereka jarang sama sekali, dan memasukkan jeans ke dalam peti sejuk rumah ok.

Pembekuan beku tidak mengeluarkan kotoran atau debu, dan tentu juga tidak menghilangkan kotoran, tetapi ia membunuh kuman yang menyebabkan seluar jeans menjadi berbau.

Levis menasihati pelanggan untuk meletakkan seluar jeans dalam beg plastik dan zip dan meletakkannya di dalam peti sejuk selama 24 jam.

Dan mengikut pasukan pelajar-profesor yang menguji sepasang jeans di University of Alberta, memakai jeans row denim selama 15 bulan tanpa mencuci mereka tidak menimbulkan sebarang risiko kesihatan.

Pasukan membeli sepasang Nudie Jeans pada tahun 2009 dan memakai mereka hampir setiap hari, bahkan tidur di dalamnya selama sebulan dan menumpahkan makanan kepada mereka (disapu dengan tuala kertas)

Apabila mereka mengusap bahagian dalam seluar jeans dan menguji bakteria 15 bulan kemudian, mereka mendapati tahap menjadi normal.

Mereka kemudian mencuci jeans, memakai mereka selama 13 hari, dan menguji semula . Tahap bakteria hampir sama.

Levis Strauss adalah salah satu syarikat denim yang memperkenalkan jenama yang memaparkan jeans yang dibasuh dengan batu menggunakan batu dan bukannya air pada tahun 2011.

Tag pada semua seluar jeansnya menyuruh pelanggan untuk mencuci kurang dan hanya menggunakan air sejuk saja.

Levis sebenarnya tidak mencadangkan kepada pelanggan harus mencuci jeans jarang, teorinya hanya meletakkan jeans di peti sejuk untuk membunuh kuman yang menyebabkan berbau.

Walaupun anda memakai seluar jeans anda lima hari seminggu, tiada siapa yang akan tengok. Lagi lama seluar tu dipakai lagi sedap rasa dia.

Terpulang kepada setiap individu untuk membasuh atau membiarkan jeans dalam keadaan lusuh.

Terima kasih. Assalam.

Cara mudah membuat paypal

Assalamualaikum ok tujuan saya menulis ni untuk menerangkan cara-cara membuat paypal bagi yang belum tahu. Kalau yang dah tahu ok la kan.

Ok apa itu paypal ? Paypal ialah sistem pembayaran online ataupun money tranfer untuk kita membuat pemindahan wang kepada seseorang atau untuk urusan jual beli apa-apa barang dan juga apa2 matawang.

Apa yang anda perlukan adalah kad debit atau kredit . Untuk pendaftaran anda boleh layari Paypal.com. Untuk pendaftaran. Lihat gambar dibawah

Selepas click sign up gambar seperti dibawah akan muncul. ada 3 pilihan untuk personal premium dan business. Saya cadangankan pilih premium account.

Masuk kan email

isi maklumat peribadi nama alamat dan lain lagi laaaah

dah siap click agree dan continue macam gambar kat bawah ni.

Cuba lihat gambar kat atas. Mudah kan. Dh siap semua tu anda kena comfirmation email ok. Buka email dan comfirm link yang paypal hantar tu.

Ok kalau mana yg tak faham tu boleh komen kat bawah ni. Nanti saya akan reply ok.

Kalau rasa bermanfaat share la kat kawan2 di luar sana ok.

Assalamualaikum.

Fashion , Brand , Vintage