5 Cara untuk mengenal pasti fake Comme des Garcons Play

Ramai yang sudah tahu kan brand Comme Des Garcon adalah jenama terkenal daripada jepun ni. Tapi masih banyak yang belum tahu cara untuk mengenal pasti baju fake. Ramai juga yang kita dapat lihat sekarang ini menjual baju-baju fake ni terutama dari keluaran Play.

1 Logo

Untuk baju ni cara untuk mengenal pasti adalah dengan melihat kepada logo. Warna untuk logonya adalah merah terang untuk tulen, makala logo pada fake atau palsu kurang merah berbanding tulen. Bagi barang print anda boleh lihat logo Play berbentuk love bersegi maksudnya tidak betul-betul bulat pada bahagian lengkong. Manakala mata pada baju tulen nampak seakan-akan juling.

2. Fabrik

Fabrik bagi kedua-duanya juga sangat berbeza. Baju asli mestilaj lembut daripada yang fake. Jadi disini anda mungkin dapat membezakannya.

3. Jahitan

Kajihatanya juga berbeza. Anda boleh lihat jahitan pada lengan dan juga bawah baju. Jahitan pada baju tulen sangat kemas manakala baju fake ia akan nampak benang-benang pada jahitan single stitch nya.

4. Tag

Tag pada baju tulen juga berbeza. Kalau anda beli dapat tag yang senget tu comfirm bukan original kan. Jadi sila tengak tag betul-betul sebelum membuat keputusan untuk membeli.

5. Harga

Yang last sekali adalah harga. Harganya untuk baju baru mesti la mahal kan. Kalau dapat bundle tu rezeki la kan murah. Tapi anda kena tahu juga kalu fake pun ada yang bundle keluar dari guni. Jadi hati-hati ya. Untuk harga baru authentic adalah sekitar $100 manakala bagi ada $20. Bezakan harga dia.

Kat sini saya cuma mahu membezakan saja. Bukan untuk menghina barangan fake atau apa-apa. Pilihan ditangan anda.

Kalau anda rasa bermanfaat sila share kepada kawan-kawan ya. Ok assalamualaikum.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s