Cara mudah membuat paypal

Assalamualaikum ok tujuan saya menulis ni untuk menerangkan cara-cara membuat paypal bagi yang belum tahu. Kalau yang dah tahu ok la kan.

Ok apa itu paypal ? Paypal ialah sistem pembayaran online ataupun money tranfer untuk kita membuat pemindahan wang kepada seseorang atau untuk urusan jual beli apa-apa barang dan juga apa2 matawang.

Apa yang anda perlukan adalah kad debit atau kredit . Untuk pendaftaran anda boleh layari Paypal.com. Untuk pendaftaran. Lihat gambar dibawah

Selepas click sign up gambar seperti dibawah akan muncul. ada 3 pilihan untuk personal premium dan business. Saya cadangankan pilih premium account.

Masuk kan email

isi maklumat peribadi nama alamat dan lain lagi laaaah

dah siap click agree dan continue macam gambar kat bawah ni.

Cuba lihat gambar kat atas. Mudah kan. Dh siap semua tu anda kena comfirmation email ok. Buka email dan comfirm link yang paypal hantar tu.

Ok kalau mana yg tak faham tu boleh komen kat bawah ni. Nanti saya akan reply ok.

Kalau rasa bermanfaat share la kat kawan2 di luar sana ok.

Assalamualaikum.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s